wild

Wildspiegels? Preventief verkeersongevallen voorkomen

[addtoany]

Doordat tevens het aantal wegen en het aantal auto’s op de weg blijven groeien sneuvelen er ook miljoenen dieren op de weg. Er wordt vanuit gegaan dat er jaarlijks minimaal 5 miljoen dieren sterven doordat ze wegen oversteken. Daarnaast zijn er tevens diverse miljarden insecten die op deze manier sterven. Ook is het financieel zorgelijk aangezien een aanrijding gemiddeld meer dan 2500 euro kost. (met groot wild)

Beperking van aanrijdingen door de jacht

De jacht is een uitstekende methode om de wildstand te beheren. Door dit op een structuurmatige manier te doen kan er voorkomen worden dat er voor miljoenen euro’s aan schade van auto’s kan worden voorkomen. Uit onderzoek in 2006 is gebleken dat wanneer de wildstand hoog is dat het aantal schadegevallen toeneemt. Tevens zijn wildspiegels een uistekende methode om te voorkomen dat dieren de weg oversteken. Deze spiegels worden geplaatst aan de hand van de informatie van de jagers, zodat vooral drukke punten voorzien kunnen worden van een wildspiegel.

Reflectie en beweging

Hoe kan het dat een wildspiegel zoveel effect geeft? Een wildspiegel zorgt voor reflectie en beweging, wat het wild al vooraf afschrikt. Hierdoor wordt er voorkomen dat het beest de verkeerde kant op rent. Tevens zijn er diverse palen en signaleringen op belangrijke punten aangebracht die tevens de automobilist moeten waarschuwen dat er veel wild oversteekt. Wil je graag meer informatie omtrent deze signaleringen en wildspiegels bekijk dan deze website.

Tags

Over de auteur


Redactie

Redactie